keskiviikko 24. elokuuta 2016

Kamat kasaan ja katto pään päälle

Enää alle viikko lähtöön! Raahasin matkalaukun toissapäivänä vintistä keskelle olohuoneen lattiaa tarkoituksenani alkaa hiljalleen pakata, mutta siinä se laukku edelleen on tyhjää täynnä. Pakkaamisessa on jotain niin lopullista, että parempi hoitaa se vasta minulle tyypilliseen tapaan päivää tai paria ennen lähtöä. Lisäksi mukaan lähtevien vaatteiden ja tavaroiden valikointi aiheuttaa jo nyt päänsärkyä: en ole mikään kovin kevyt matkustaja (partioleirejä ja -retkiä lukuunottamatta, niillä mennään minimillä jos mahdollista), ja muistissa on edelleen varsin hyvin kuinka paluumatkalla Münchenistä minulla oli rapiat 60 kiloa tavaraa mukana. Jos en muuta tapojani, joudun lähettämään Seattlesta ennen paluutani kontillisen tavaraa kotiin. 

Kodista puheen ollen: sain vihdoin varmistettua itselleni kämpän! Homma sujui huomattavan kivuttomasti sähköpostitse, ja vaikka vuokra on hieman enemmän kuin mitä alunperin halusin maksaa, olen varsin tyytyväinen. Kyseessä on ns. micro flat, noin 13 neliöinen pikkuinen asunto, jossa on oma kylpyhuone ja pieni keittokomero. Keittokomerossa on mm. jääkaappi ja mikro, mutta ei liettä tai uunia. Taloyhtiössä on jaetut isommat keittiötilat, joita kaikki asukkaat voivat käyttää tarpeensa mukaan. Matkaa yliopistolle on kävellen vain noin 10 minuuttia, ja koska vuokra on ns. könttäsumma sisältäen kaikki maksut ja jopa netin, on ainoa harmittelun aiheeni se hieman ajattelemaani korkeampi vuokra. Toisaalta Seattle on yksi Yhdysvaltojen nopeimmin kasvavista kaupungeista, mikä näkyy myös selvästi nousseissa asuntojen hinnoissa ja vuokrissa. Vetovoimaisissa kaupungeissa asuminen on ilmeisen kallista lystiä.

Kämpän lisäksi avasin itselleni amerikkalaisen prepaid-puhelinliittymän, jolla selviän ainakin alkuun. Sain FIUTSilta, paikalliselta kv-opiskelijoiden yhdistykseltä, postitse kesän alussa prepaid-liittymän mainoksen sim-kortteineen, ja koska halvin liittymä vaikutti riittävältä näin alkuun ja liittymän hallinnointi onnistuu appin avulla, tartuin tilaisuuteen. Paikan päälle päästyäni minun on puhelinliittymän lisäksi avattava myös paikallinen pankkitili. Pikkukämppäni vuokra on mahdollista maksaa verkossa isännöitsijän oman palvelun kautta, mutta palvelu vaatii paikallisen pankkitilin. Vuokran voi maksaa myös luottokortilla, mutta silloin vuokran lisäksi on makseltava palvelumaksuja. Samassa hötäkässä on muistettava myös toimittaa tarvittavat paperit IIE:lle, Fulbright-ohjelmani amerikkalaiselle hallinnoijalle. Kaikenlaista pienempää ja isompaa asiaa siis on muistettava hoitaa, onneksi UW:n lukuvuosi alkaa vasta syyskuun puolivälissä ja ehdin rauhassa toimittaa asiani ja tutustua kaupunkiin alkukuusta.

Päivän fiilis on sopivasti jännittynyt. Kesän alussa lähdön hetkeen tuntui olevan ikuisuus, nyt jäljellä on enää muutamia päiviä. Viikon päästä olen suuntaamassa orientaatiostani jo kohti Seattlea! Vielä on kuitenkin aikaa myös häähössöttää: käymme tänään siskojen kanssa katsomassa uudelleen varaamani juhlatilaa ja napsimassa kuvia muistin tueksi. 


Orientaatiokohteessani Tempessä näyttäisi olevan melkoisen lämmintä :)




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Emerald City
Maira Gall