maanantai 29. elokuuta 2016

What a fascinating time to be here!

Ensimmäiseen orientaatiopäivään mahtui tiukkoja tietoiskuja, runsaasti aurinkoa, uusia tuttavuuksia ja sukellus alueen luontoon ja historiaan. Aloitimme aamun Arizona State Universityn, ASUn, kokoustiloissa muutamilla tervehdyksillä ja käytännön asioilla. Perehdyimme muun muassa Yhdysvaltojen korkeakoulujärjestelmään ja kertasimme FLTA-ohjelmaamme liittyviä ohjeita ja sääntöjä. Sivusimme myös ohimennen tulevia vaaleja keskustelussamme. J. William Fulbright Foreign Scholarship Boardin edustajan pitämä tervehdyspuhe jäi aamulta erityisesti mieleeni, ehkäpä osittain siksi että edustaja istui aamun aluksi samaan pöytään kanssani ja sain tilaisuuden jutella hänen kanssaan hetken. Aamupäivä oli napakka aloitus orientaatiolle; huomenna jatkamme vielä osittain samoista teemoista ennen kuin siirrymme uusiin aiheisiin.

Lounaan jälkeen siirryimme hieman kevyempiin aktiviteetteihin. Matkasimme bussilla läheiselle Tonton kansallispuistoon Canyon Lake -järvelle, missä risteilimme noin tunnin ajan. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, joten moni viihtyi laivan katetulla terassilla tai ilmastoidulla alakannella. Maisemat olivat komeat ja näin vilauksen valkopäämerikotkastakin, Yhdysvaltojen ylväästä kansallislinnusta.




Risteilyn jälkeen vierailimme Goldfieldin aavekaupungissa. Kaupunki perustettiin 1892 kun alueelta löydettiin kultaa, mutta se autioitui jo viisi vuotta myöhemmin 1897 kullan loputtua. Kaupunki heräsi eloon uudelleen 1920-luvulla vain autioituakseen uudelleen muutaman vuoden kuluttua. Kävimme opastetulla kierroksella kaivoksessa, minkä jälkeen ehdimme vielä tutustua itse kaupunkiin. Kierroksen opastus oli hyvä ja olisin mielelläni kuunnellut enemmänkin tarinoita kaupungista ja sen lähellä kohoavista Superstition Mountains -vuorista, joita opas kertoi välttelevänsä kuin ruttoa. Google osaa kuulemma kertoa tarkemmin miksi kyseisistä vuorista kannattaa pysyä kaukana. Oma tietämykseni rajoittuu tarinaan kadonneesta hollantilaisen kullasta, joten pitänee tutustua vuorten muihin tarinoihin Googlen avustuksella.





Päivän fiilis on innostunut ja perin kansainvälinen; päivään mahtui inspiroivia keskusteluja muiden flta:iden kanssa ja innostavaa ohjelmaa. Tervetuliaispuheen pitänyttä FSB:n (J. William Fulbright Foreign Scholarship Board) edustajaa lainatakseni: what a fascinating time to be here!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Emerald City
Maira Gall