maanantai 6. helmikuuta 2017

Snowday

Niin. Taisinpa sitten fiilistellä kevättä vähän turhan aikaisin. Perjantaina Suomi-kahveilla yksi opiskelija kertoi viikonlopulle ennustettavan lumisadetta, mutta en ottanut ennustetta erityisen vakavasti. Unohdin autuuasti koko asian, kunnes sunnuntaina myöhään illalla sähköpostiin kilahti viesti uw alert -listalta: koko Pugetin salmen alueella riehuvan lumimyrskyn takia yliopisto aukeaa vasta kymmeneltä. Viesti aiheutti allekirjoittaneessa hieman hämmennystä, sillä suomen tuntini on 9.30-10.20. Tuijotin viestiä hölmönä ja mietin kuuluuko koko tunti perua ja pitäisikö opiskelijoille kenties laittaa jotain viestiä. Kurkistelin sälekaihtimien välistä pihalle ja naureskelin mokomille varotoimille: eihän siellä satanut edes vettä. Naureskelu loppui kuitenkin kuin seinään aamulla: yön aikana lunta oli tupsahtanut nätti kerros ja lisää tuprutti. Uw alert -listan kautta tullut tilannepäivitys ilmoitti kaikkien luentojen olevan peruttu, joten join aamukahvini rauhassa ja naputin viestin opiskelijoille ihan kaiken varalta. Samaan viestiin laitoin myös saamelaisten kansallispäivän kunniaksi linkin Sano se saameksi -fraasisanakirjaan ja toivottelin iloista päivää pohjoissaameksi (Ilolaš beaivvi!). Turha kuvitella että joku pieni lumisade suojaisi kokonaan suomen kurssilta! Kahvien jälkeen vetäisin vaatteet päälle ja lähdin ihmettelemään lumisadetta. 



Kävelin huvikseni kampukselle, missä muutama muukin huitoi kameran kanssa. Kampuksella oli ihanan rauhallista ja kävelinkin ihan mukavan pikku lenkin aikani kuluksi. Ulkoilukiintiön täytyttyä kävelin ruokakaupan kautta kotiin. Keitin toiset kahvit ja istuin koneen ääreen naputtamaan esitelmääni Leena Krohnin Vihreä vallankumous -kuvakirjasta pohjoismaisen lastenkirjallisuuden kurssille. Siinä sivussa lähettelin muutaman sähköpostin, tein American Indian Art and Aesthetics -kurssin viikkotehtävän ja suunnittelin loppuviikon oppitunnit. Tällaisia tuotteliaita päiviä saisi olla useamminkin.




Lumisade vaihtui päivän aikana ensin rännäksi ja sitten vedeksi. Illalla lumesta ei ollut enää jäljellä kuin siellä täällä nopeasti sulava muisto. Suomen kurssi on ihan sekaisin viime viikon ja tämän päivän poikkeusaikataulujen takia, mutta jostain syystä en ole vähään aikaan ollut näin seesteisellä tuulella ja levollisin mielin. 

Päivän fiilis on hyvä. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Emerald City
Maira Gall